Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf januari 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan drie boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 21 - Bespied

zaterdag 02 juni 2018

Sam Shepard (1943-2017) was een Amerikaanse acteur, regisseur en toneelschrijver. Wat het laatste betreft, is hij zelfs genoemd als de belangrijkste van zijn generatie. Vlak voor zijn dood schreef en (toen schrijven niet meer ging) dicteerde hij een verhaal over een man die, zoals hij, een aandoening heeft die hem steeds afhankelijker maakt van zijn naasten. Hij zit op zijn veranda en denkt aan wat voorbij is en komt, intussen gadegeslagen door een man die sprekend lijkt op de vitale man die hij tot voor kort was. Voor de lezer vallen ze steeds meer samen: de man die lijdt aan ALS en de Bespieder van de Eerste Persoon.
Dat is de titel van de eerste publicatie van een nieuwe uitgeverij: Nobelman.
Archief 2018