Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 21 - Politiehonds

vrijdag 01 juni 2018

November 2015 schreef ik in dit logboek – dat toen nog weekboek heette – over de dood van de zevenjarige Mechelse herder Diesel, die door de Parijse politie naar binnen werd gestuurd bij gewapende terroristen en onmiddellijk werd afgeknald. Dat maakte veel indruk op mij, omdat ik niks snapte van degenen die zo'n commando geven.


Diesel


Diesel, enkele minuten voor hij het appartement in moet


Woensdag (30 mei) valt een arrestatieteam een woning in Schiedam binnen waar een verwarde Syrische man zich ophoudt die vanaf zijn balkon zwaait met een hakbijl en een mes en Allahoe Akbar roept. Ook nu moet de politiehond vooruit en die wordt doodgestoken. Opnieuw ben ik geschokt. Waarom dat beest blootstellen aan dat gevaar als je inmiddels met zovelen bent om die gewapende man te overmeesteren? 

Onbegrijpelijk.
 


 De gister doodgestoken hond, kort na de aanval, al met verband onder aan z'n rug. 

Archief 2018