Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 20 - Boek en bed

zaterdag 26 mei 2018Ik las Stromboli. Het viel me weer op hoeveel soepeler vrouwelijke auteurs als Saskia Noort en ook Esther Verhoef seksscènes beschrijven dan veel van hun mannelijke collega’s. Het net verschenen tweede boek van Mano Bouzamour, Bestsellerboy, legde ik om die reden zelfs terzijde. 
Zoals we ons in bed (of daarbuiten) liever laten bedienen met een beetje vaardigheid en variatie in plaats van louter saai gebonk, zo geldt dat ook als we een boek tot ons nemen. Er zijn wel meer overeenkomsten: neem er de tijd voor, val niet in herhaling, maak niet te platte, maar zeker niet te omfloerste keuzes en weet op te winden in plaats van af te stoten. O ja, en het voldane gevoel na afloop natuurlijk. 

Archief 2018