Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 20 - Haast

woensdag 23 mei 2018

Gedicht Gedacht maakt even vaart, want bundels stapelen zich op. Geen twee dagen Japin, drie Godijn of Hesselink, vijf Vroomkoning en acht Herzberg meer – nee, één dag voor iedereen! Totdat er zich weer zo’n bundel aandient als een goed gesprek dat je niet voorbij wilt laten gaan omdat je weet dat je daar later spijt van krijgt. Is die uitgave er nu ook alweer? Jawel, maar ik heb ervoor gekozen haar te negeren en onderop in plaats van bovenop de stapel te leggen. Met succes? Allerminst, want ik draaide me om tussen bijdrage 1 en 2 en ze lag alweer bovenop. Tussen 3 en 4 opnieuw en zojuist… Vanavond laat loopt ze achter me aan mee naar boven. Zeker weten. 

Archief 2018