Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 19 - Renate

woensdag 16 mei 2018

Zullen we tot vrijdag 1 juni – precies vier weken na haar overlijden – Renate Dorrestein (1954) lezen? Beginnen met Dagelijks werk. Een schrijversleven; dan teruguit. Al haar 35 boeken lukt niet in die korte tijd – wat is een maand in een mensenleven? – en dat hoeft ook niet, want lang niet alles doorstaat de tijd. Zou zij zelf trouwens volmondig beamen. 
Haar laatste twee boeken zijn groots: de spannende roman Reddende engel (2017) en de genoemde ‘ongepubliceerde stukken’-bundel Dagelijks werk (2018), die zij respectievelijk voltooide en samenstelde nadat haar dood (door slokdarmkanker) zich had aangekondigd.
Ze weigerde een chirurgische ingreep, want die zou erg ingrijpend zijn en haar leven slechts beperkt verlengen. Ze wilde niet tot elke prijs doorgaan met leven.
 

 

 

Archief 2018