Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 19 - Meander [3]

maandag 14 mei 2018

Hij had de poëzie!

“Op zijn 25stebegon hij met de Schrijfcirkel, een gestencilde literaire periodiek die in Rotterdam werd verspreid, maar nooit meer dan enkele tientallen abonnees had. Dat veranderde opeens toen internet opkwam. De Vos begon in 1995 als een van de eersten in Nederland met een eigen site, die vooral bedoeld was om beginnend literair talent een kans te geven om te publiceren. […]
Na enige tijd besloot hij zich te beperken tot poëzie. Langzaam stroomden de abonnees toe. Tal van uitgevers begonnen hem dichtbundels te sturen. Rob de Vos moest het in goede banen leiden. Hij wilde geen commercieel bedrijf: onbetaald werken bleef de norm."

Bekende dichters werden geïnterviewd; er kwam zelfs de Meander Dichtersprijs.

Archief 2018