Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 19 - Meander [2]

zondag 13 mei 2018

Lang dacht De Vos dat als hij stopte, de site ook zou eindigen…

“Rob woonde heel lang samen met zijn moeder en broer. Maar zijn moeder overleed 12 jaar geleden en zijn broer maakte later een einde aan zijn leven vanwege zware depressiviteit. Nichten en neven zijn door de notaris niet gevonden. […] 
Na de middelbare school werkte Rob enige tijd, maar al snel bleek dat hij een stoornis had. Zelf noemde hij het een gegeneraliseerde angststoornis. Hij is er nooit door een psychiater voor behandeld. […] Hij had moeite met het gezelschap van andere mensen en kwam liever zijn huis niet uit. Maar telefonisch en schriftelijk had hij veel sociale contacten.”

En dat niet alleen: hij had de poëzie!

Archief 2018