Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 18 - Meander

zaterdag 12 mei 2018

“Hij had moeite met het gezelschap van andere mensen, maar Rob de Vos wist vele liefhebbers van de dichtkunst te bereiken.”

Zo begint het In Memoriam dat ik in de Volkskrant (van 27 april) las over de “geestelijk vader van Meander, een populaire website voor Nederlandse poëzie”. Hij overleed op 62-jarige leeftijd. “Bleek levenloos op de bank te liggen met de televisie aan. […] Een natuurlijke dood, mogelijk hartfalen. De Vos had kind noch kraai, zodat hij een gemeentelijke crematie kreeg.”

Ruim zevenduizend mensen hebben een abonnement op de wekelijkse nieuwsbrief, schrijft Peter de Waard. “Lang dacht De Vos dat als hij stopte of zou overlijden, de site ook zou eindigen.” 

Nu dat niet zo is, meld ik me aan.

Archief 2018