Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 18 - Hella [3]

woensdag 09 mei 2018


“Lastig kind.”


Haar pijn van vroeger – ouders met een oorlogstrauma, die geen liefde konden geven – en later – het nog altijd lijden onder die miskenning en bovenal het verdriet om de dood van haar zoontje (3 maanden) en kleindochter (7 jaar) – lees je in haar boeken, zie je in haar film Verlies niet de moed en ook haar brons en keramiek zijn ervan doordrenkt. 


Deze week was ik op bezoek en liep door hun huis met al die mooie kunst. In de tuin veel werk van haarzelf.
Toen zij vijftig werd, verscheen in kleine oplage een fotoboek met een keuze uit haar beelden en het theaterwerk. Volgend jaar wordt zij zeventig. Goede reden voor een nieuw overzicht. Mag het woord erbij.


 

 

 

Archief 2018