Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 18 - Hella

maandag 07 mei 2018
Mooi boek van Hella de Jonge over de meestal te laat onderkende specifieke symptomen van hartproblemen bij vrouwen, maar nog veel meer over de aangeboren hartkwalen van haar gestorven zoontje en kleindochter, haar eigen hartaandoening en de Hartschade die dit alles bij elkaar bij haar en haar gezin  heeft aangericht. 
Nog altijd wordt zij gezien als de vrouw van Freek – “mijn man, de egocentrische idealist”, noemt zij hem in haar boek –, terwijl zij met haar beeldende kunst, haar theaterkostuums en -decorontwerpen en inmiddels vier boeken afdoende heeft bewezen hoe groot zij zelf is. 
Haar vader omschrijft zij in haar boek als “onaantastbare, autoritaire broodschrijver, die empathie mist en voor wie ik altijd dat lastige kind blijf.” Die jeugd. Pfff 
 


 

Archief 2018