Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 18 - AH-erlebnis [4]

zondag 06 mei 2018

“Geniet van elkaar. Trouwens, hij staat daar.” 

Zij loopt naar hem toe en als ik de sinaasappelpers haar werk heb laten doen, zie ik haar met hem praten en naar mij wijzen. De liefste heeft mij er onlangs van doordrongen hoeveel effectiever het is om boodschappen te zelfscannen en dus sta ik tien minuten later elektronisch af te rekenen. 

De beloofde controle voor 18+ blijft uit, dus men zag mijn leeftijd aan mijn rug. Dat is minder. Ik loop het poortje uit en… sta pal voor hen.

Zij zegt: “Ik schaamde me kapot, maar hoe jij reageerde. Pfff...”
Ik antwoord: “Naar huis jullie; er is werk aan de liefdeswinkel. Geniet ervan.” 

Op het parkeerterrein draai ik me om. Zij zwaait.

Archief 2018