Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 17 - AH-erlebnis [3]

zaterdag 05 mei 2018

Kwestie van leeftijd? Nee, kwestie van passie…

Wéér een kus, die duurt tot het rolluik in beweging komt. Zij zijn zich toch bewust van onze blikken, zie ik, want er zit censuur op de tong achter hun getuite lippen.

Even later sta ik achter hem om na haar mijn flesje sinaasappelsap te persen. Hij loopt intussen naar de vegetarische slager. Ik denk: juist, proef elkaars vlees, maar niet dat van dieren.

Zij zegt, terwijl zij zich omdraait: “Ik wil dat je me zo dadelijk weer zo…” Dan ziet zij dat niet hij het is, maar ik tegen wie zij spreekt. Zij krijgt een kleur. 

Ik antwoord: “Ik denk dat ook hij dat wil. Geniet van elkaar. Trouwens, hij staat daar.” 


Archief 2018