Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 17 - AH-erlebnis [2]

vrijdag 04 mei 2018

Later gaf hij toe dat tussen droom en (de) daad… 

Over mijn mooiste AH-erlebnis schreef ik hier. Maar hoe noem je deze dan? Minder vertederend wellicht – alhoewel, minder vertederend…

Zondagochtend iets voor elf; over een paar minuten gaat de supermarkt open. Hij & zij staan er al als ik aan kom lopen. Zij hebben het fijn samen: de verliefdheid spat ervan af. Zijn hand knijpt in haar gespijkerbroekte billen; haar vingers strelen zijn gebloesde buik en rug. Nòg een kus…

Dat ik er sta en inmiddels ook anderen, deert hen niet. Een ander jong stel observeert het liefdesspel en lacht herkenbaar naar elkaar, terwijl een ouder stel zich juist bechaamd van hen wegdraait. Kwestie van leeftijd? Nee, kwestie van passie.

Archief 2018