Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 17 - Boek of Beeld

woensdag 02 mei 2018Hij is een duizendpoot. Schrijver, journalist, docent, theaterdirecteur en -producent, cabarethistoricus, poëzierecensent, galeriehouder, kunstverzamelaar en nog veel meer. Passie staat centraal in wat hij doet en wie hij is. Dat wil hij graag met u delen.

Zo begint de flyer van mijn collegeseries over cabaret, cultuur en poëzie. Toen iemand mij vroeg voor welke passie ik zou kiezen als het er maar eentje mag zijn, antwoordde ik die keuze niet te kunnen maken, zeker niet tussen de beeldende kunst en de literatuur.

Inmiddels heb ik die keuze toch gemaakt. De literatuur die in dit grote huis de hele eerste en tweede verdieping beslaat, breidt zich na 15 jaar uit naar beneden. Daarvoor moet een wand met tekeningen en aqaurellen wijken. 

Archief 2018