Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 17 - Film [6 en slot]

dinsdag 01 mei 2018

Groene bank, blauwe stoel… 

We zijn hier samen. De deur naar de buitenplaats staat ver open. De honden en kat, zij het nog niet met elkaar wegens acceptatieproblemen, kunnen binnen en mogen buiten als ze willen. De keuken en de badkamer moeten vervangen, maar het zo laten en te zijner tijd verhuizen naar een huis of rivier die een andere taal spreekt, ligt inmiddels meer voor de hand. 
Werken kun je overal sinds WiFi en voor samen slapen, heb je aan een groot bed genoeg. En voor samen-leven weten we wat ons te doen staat: gezond blijven (zij); weer gezond worden (ik). En nooit hoeven te zeggen: “Ik heb van je gehouden”, maar vaak dat het nog steeds zo is.

 

 

 

Archief 2018