Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 17 - Film [5]

maandag 30 april 2018

“Ik ga met Elaine…”

Jane laat zijn bericht tot zich doordringen, knielt dan voor zijn rolstoel neer. Haar lippen trillen, tranen wellen op in haar ogen; hij kijkt nog steeds wat beschaamd vanwege zijn bekentenis. Dan zegt zij: “Ik heb van je gehouden.” Niet “ik houd”, maar “ik heb”. Nu breekt ook hij; beiden huilen hartverscheurend, De afstand is twintig centimeter, maar voelt als twintig lichtjaren.
 

 “Ik heb van je gehouden.” Eigenlijk: wij waren àlles, maar ik geef het nu op; ik laat je los, ondanks wat we deelden. 

Ik heb dat helaas meegemaakt, voelde nu opeens de liefdespijn in mijn botten en zou willen uitschreeuwen dat… Maar.. ik zie hoe ook De Liefste breekt. Groene bank, blauwe stoel – samen. 


Archief 2018