Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 17 - Film [4]

zondag 29 april 2018

Zij drijft een wig tussen de twee geliefden…

De Liefste zit op de nieuwe groene bank; ik op de blauwe stoel. Met zijn stemcomputer vertelt Stephen aan Jane dat hij naar Amerika gaat omdat hij een prijs krijgt. Zij reageert verbaasd, want zij is gewoon dat te weten als zoiets belangrijks bekend wordt en niet pas als de reis is geboekt. Maar ze tilt er niet zwaar aan en vervolgt haar werkzaamheden. 

De Liefste en ik zien hoe Stephan zit te denken, hoe hij dan zorgvuldig zijn woorden kiest en ze noteert. Hij leest ze over en zit met de schakelaar in zijn hand klaar om de boodschap te versturen. Hij aarzelt lang. Dan verstuurt hij: “Ik ga met Elaine.”

Archief 2018