Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 16 - Film [3]

zaterdag 28 april 2018

“Ga jij toch maar wat anders doen.”

Dat doe ik, maar ik krijg mijn ogen amper van het scherm. Jane offert zich helemaal op voor de geniale student natuurkunde, ook als die ALS krijgt. Diagnose: maximaal twee jaar. Hij gaat niet alleen steeds slechter bewegen, maar verliest ook zijn stem. Artsen raden haar aan de behandeling te staken, zij weigert resoluut. Zelfs haar gevoelens voor Jonathan zet zij opzij om er honderd procent voor hem te zijn.

Als zij de zorg voor hem en hun drie kinderen echt niet meer alleen kan dragen, komt Elaine in huis om voor Stephen te zorgen. Het klikt meteen tussen die twee. Overtuigd van haar eigen kansen drijft Elaine een wig tussen de geliefden.

Archief 2018