Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 16 - Film [2]

vrijdag 27 april 2018

“Heel mooie film. Kijk je mee?”

De Liefste verloor zich op dat moment al in de eerste beelden, terwijl ik mij juist afvroeg of ik haar verteld heb dat ik altijd zo heftig reageer op emotionele scènes in theaterstukken, boeken en films en daarom... In het theater en de bioscoop heb je de veiligheid van het duister. Met een boek verberg je je ogen of loop je even weg. Maar in de huiskamer naast elkaar televisiekijkend….

“Nee,” zeg ik, “ik kijk niet mee”, intussen al gebiologeerd door hoofdrolspelers Eddy Redmayne (Stephan) en Felicity Jones (Jane). 

Het huwelijk staat onder druk als weduwnaar Jonathan in beeld komt. Ik: “Zij gaat voor hem.” De Liefste: “Ga jij toch maar wat anders doen.”

Archief 2018