Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf januari 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan drie boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 16 - Film

donderdag 26 april 2018

Ik schreef er hier eerder over. De Liefste drong aan op televisie en zachte meubels om op uit te rusten in plaats van alleen maar harde stoelen bij grote tafels om aan te werken. Ik denk dat de kans (haar gekoesterde wens) dat ook ik mij neervlij op die nieuwe bank (groen), stoelen (blauw en rood) en voetenbankjes (geel en wit) klein is, maar nu had ze mij toch zo ver.
Ik kwam moe en vol indrukken thuis toen Netflix haar net liet beginnen aan The Theory of Everything, de film (2014) over The incredible story of Jane and Stephan Hawkings, gebaseerd op de memoires van Jane over haar huwelijk met de beroemde wetenschapper. “Heel mooie film. Kijk je mee?”

Archief 2018