Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 16 - Film

donderdag 26 april 2018

Ik schreef er hier eerder over. De Liefste drong aan op televisie en zachte meubels om op uit te rusten in plaats van alleen maar harde stoelen bij grote tafels om aan te werken. Ik denk dat de kans (haar gekoesterde wens) dat ook ik mij neervlij op die nieuwe bank (groen), stoelen (blauw en rood) en voetenbankjes (geel en wit) klein is, maar nu had ze mij toch zo ver.
Ik kwam moe en vol indrukken thuis toen Netflix haar net liet beginnen aan The Theory of Everything, de film (2014) over The incredible story of Jane and Stephan Hawkings, gebaseerd op de memoires van Jane over haar huwelijk met de beroemde wetenschapper. “Heel mooie film. Kijk je mee?”

Archief 2018