Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 14 - C [4]

dinsdag 10 april 2018


De Oude Heuvel
zag de Olandese komen. Men herkende hen meteen. De Bar liep uit toen zij de tweede verdieping beklommen van het grote appartamento. Op weg naar hun tijdelijke verblijf klampt men hen sindsdien dagelijks aan ter bezichtiging van huizen, appartementen, zolders. Het halve dorp is In Vendita, dus is het voor hen de vraag: komt het hier wel goed? Anderzijds: er zijn Noren, Zweden, Australiërs en vooral… Chinezen. Amazon.com kwam met een tweede Italiaanse vestiging: na Milano nu ook Roma. Di Funzioni del Personale zoeken woningen in de wijde omgeving.
Casa Rosa is in de volksmond de naam van het huis waarop Olandeses oog valt. In vertaling: Het Roze Huis. Scheelt maar één letter met Het Rode Huis.

 

Archief 2018