Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 15 - Liefdesleed [9]

donderdag 19 april 2018
Je kent haar wel: Loesje-uit-de-polder (weet je trouwens dat die helemaal maf geworden is, hip enzo met kralen kettingen …)
heeft het gepresteerd om tòch boerenkool mee te smokkelen.


Vinkenoog:
Hij doelt, veronderstel ik, op marihuana, maar stapt over op de echte boerenkool die hij met zijn vriendin gaat eten, supergeouwehoer over niets van belang. ?Maar over Loes […] Hamel […] op deze manier schrijven, is zo’n onvergeeflijk domme, onbarmhartige uitlating dat het me pijn doet. Deze buitengewone vrouw, edelvrouwe, was allerminst ‘maf’, maar buitengewoon talentvol, met een prachtige stem - ze zong samen met Ramses Shaffy in de kleine Nes-theatershows al in de jaren vijftig en beleefde een glanzende carrière als fotomodel, en bovenal een en al onbaatzuchtige liefde.

Archief 2018