Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 15 - Liefdesleed [8]

woensdag 18 april 2018Vervolgens haalt Vervoort nog een tekst van collega-schrijver Simon Vinkenoog aan. Die maakte zich kwaad over een opmerking van Jan Cremer in de Jan Cremer Documentaire [*]. Cremer schreef op 22 maart 1968 in New York aan zijn kunstbroeder Gerard Kornelis van het Reve:
Een vriendinnetje van mij, je kent haar wel: Loesje-uit-de-polder (weet je trouwens dat die helemaal maf geworden is, hip enzo met kralen kettingen en psychedelisch maandverband zit ze bij haar moeder op zolder in Andijk marihuana te roken met een Amerikaanse niksnut, zelfs de koeien schijnen stoned rond te lopen, met glazige ogen enzo)…
 

[*] Boek t.g.v. Cremers 65ste verjaardag. Behandelt zijn leven en werk aan de hand van biografisch materiaal, interviewfragmenten, krantencitaten, foto’s et cetera.


Archief 2018