Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 15 - Liefdesleed [8]

woensdag 18 april 2018Vervolgens haalt Vervoort nog een tekst van collega-schrijver Simon Vinkenoog aan. Die maakte zich kwaad over een opmerking van Jan Cremer in de Jan Cremer Documentaire [*]. Cremer schreef op 22 maart 1968 in New York aan zijn kunstbroeder Gerard Kornelis van het Reve:
Een vriendinnetje van mij, je kent haar wel: Loesje-uit-de-polder (weet je trouwens dat die helemaal maf geworden is, hip enzo met kralen kettingen en psychedelisch maandverband zit ze bij haar moeder op zolder in Andijk marihuana te roken met een Amerikaanse niksnut, zelfs de koeien schijnen stoned rond te lopen, met glazige ogen enzo)…
 

[*] Boek t.g.v. Cremers 65ste verjaardag. Behandelt zijn leven en werk aan de hand van biografisch materiaal, interviewfragmenten, krantencitaten, foto’s et cetera.


Archief 2018