Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 14 - C [2]

zondag 08 april 2018We zien ze komen en gaan. Of niet en dat baart ons zorgen.

Produttore was er de eerste dag alweer en ziet er erg goed uit. Jaja, hij kent ons nog. Vanochtend begroette Architetto ons hartelijk. Fijn, ook hij oogt Ancora Vivo e forte. Maar we hebben Facchino nog niet gezien en Scalatore en Professore evenmin. Waar zijn zij? Er zal toch niets…

Vandaag was er opeens ook een nieuweling prominent aanwezig. Wij noemen hem vooralsnog Magnate. Hem zullen we de komende tijd vast beter leren kennen. En verder? Vedova weet dat wij hier zijn, maar misschien verblijft zij nu juist bij haar kinderen in Nederland. En Sfortunato? Die hebben we niet ingelicht over het feit dat wij hier zijn.

Archief 2018