Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 13 - C

zaterdag 07 april 2018


Terug in C in de mooiste periode van het jaar, zowel wat betreft klimaat als bewoners, want ook die hebben de lente in hun hoofd. In de zomer trekken veel van de weinige vaste bewoners weg. Om hun huis te verhuren en zo goed geld te verdienen of om zelf vakantie te vieren en daarmee de drukte te ontvluchten van al die tijdelijke binnen- en buitenlandse gasten.
De Bar gaat alweer om 7 uur open, maar nog steeds veel vroeger dicht (al om 21 uur). Iedereen past zich moeiteloos aan, want wie van de Italiaanse cultuur en natuur wil winnen, is vooraf al kansloos. Ook wij zitten er al vroeg en nog even laat en zien de stamgasten komen en gaan.

Archief 2018