Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 13 - Cloch'

maandag 02 april 2018Zeg, poes, ik ga dus weer vertrekken. en daarom heb ik je kleed nog even uitgewassen, extra waterbakken gevuld door heel het huis, je kattenbakken goed schoongemaakt, de gordijnen zover open gelaten dat je naar buiten kunt kijken en de zon kunt voelen als je op het bed gaat liggen of voor het raam gaat zitten, B & E gewezen op je steeds grotere behoefte aan aandacht en nieuwe snoepjes – te dik blijf je toch, maar je bent oud, dus het is goed – , je nog even in je oor gefluisterd en in je huid gestreeld dat ik hoop dat wij elkaar weer treffen in goede gezondheid en, tot slot, beloof ik dat ik elke dag aan je zal denken. 

Archief 2018