Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 13 - Stijl [5]

zondag 01 april 2018Als er een wind opsteekt, hop, daar valt het eerste getal op de grond. En ook al blijf je volhouden, hetzelfde gebeurt vervolgens met het tweede. Hoeveel is twee en twee dan nog? De huidige wiskunde is niet in staat die vraag voor ons te beantwoorden.
Als de wind flink tekeergaat, waait het eerste cijfer weg, dan het plusje en zo verder. Maar als we ervan uitgaan dat hij na het verdwijnen van het plusje weer gaat liggen, zou je ertoe gebracht kunnen worden de absurditeit van 2 + 2 = 4 op te schrijven…

Meer alinea’s geef ik niet prijs, want we zijn al op eenderde. Als gezegd, oplage van dit prachtige cahier: honderd exemplaren. Ik zou niet wachten.

 

 

Archief 2018