Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 12 - I.M. F. Starik [2]

maandag 26 maart 2018Stariks initiatief
is inmiddels in vele steden nagevolgd, zoals Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Leuven. Omdat het grote dichters zijn die Starik meteen om zich heen weet te verzamelen, is de kwaliteit van De Eenzame Uitvaart-gedichten van die Amsterdamse Poule des Doods enorm hoog. Eva Gerlach, Neeltje Maria Min, Simon Vinkenoog, Rogi Wieg en Menno Wigman zijn de eersten; later komen daar o.a. Anneke Brassinga, Judith Herzberg en Ester Naomi Perquin bij, met steeds als constante factor F. Starink zelf.
Guus Middag noemde het in NRC-Handelsblad een mooi initiatief, mooi gebaar. "Het is even nutteloos als zwaaien naar de zon, maar het roert ergens diep aan zoiets als de zin van het leven en de zin van de dood."

 

Archief 2018