Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 11 - Mensje [2]

woensdag 21 maart 2018

 


Datzelfde interview in Trouw:

"Dat eerste jaar was nog vrij onschuldig: het gaf vooral een tijdsbeeld van de jaren zeventig, waarin Van Keulen zich net als anderen laafde aan drank, coke en seks. Het nu gepubliceerde tweede deel is intiemer er heftiger. Het etaleert Van Keulens verborgen wanhoop en kwetsbaarheid. De schrijfster worstelde ruim tien jaar voordat ze deze episode kon uittypen, ze durfde de schriften amper nog in te kijken.
In de beschreven periode ontdekt zij […] dat haar man al jaren een stiekeme affaire heeft met een andere vrouw. De schrijfster ontsteekt in razernij en wil hem verlaten, maar de liefde blijkt te groot. Ondanks alle vernedering, geweld en pijn kan de schrijfster niet zonder haar 'wrede engel'." 

 

Archief 2018