Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 10 - Neerlands Hoop [10]

vrijdag 16 maart 2018

Het tweede en daarmee meteen het laatste vervolg. Zie voor wat ervóór kwam gisteren en eergisteren:

…maar dit zou te gemakkelijk gelezen kunnen worden als Neerlands Hoop Incompleet, terwijl we niet completer hadden kunnen zijn. Ook als redactieteam: vormgever Paul Roos en beeld- en geluidsman Paul Schuurman werken al decennia met Freek de Jonge en zijn zo bekend met het repertoire dat je je als auteur-samensteller geen beter gezelschap kunt wensen. En Just Enschedé, zo’n tien jaar lang de manager van Bram & Freek, kwam erbij als klankbord. Onmisbaar voor de volledigheid.

Deze avond voert u slechts enkele uren terug naar Neerlands Hoop, de box voor altijd. Vijftig jaar later is het vijftig jaar vroeger.

Frank Verhallen,
13 maart 2018

Archief 2018