Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 10 - Neerlands Hoop [8]

woensdag 14 maart 2018

Onder de titel Neerlands Hoop In Compleet (chapeau: We hadden niet completer kunnen zijn) schreef ik het nawoord in het programmaboekje voor de Carré-avond. In het boekje kwam een verkorte versie terecht vanwege de beperkte ruimte. In drie keer de volledige tekst:

Met Freek de Jonge werken, is denken vanuit de mogelijkheden en nooit vanuit de beperkingen. Dat is een heerlijk uitgangspunt.

Het aanvankelijke plan was om de zes videobanden die dertig jaar geleden verschenen – twee met VARA-televisieshows en vier met theaterregistraties – op dvd uit te geven. Maar nu we toch bezig waren… Een cd erbij met de eerste singletjes en bijzondere opnamen… Het werden een mini-lp en drie cd’s, met daarop zelfs repetitieopnamen van het allereerste moment: juni 1968…

Archief 2018