Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 10 - Neerlands Hoop [8]

woensdag 14 maart 2018

Onder de titel Neerlands Hoop In Compleet (chapeau: We hadden niet completer kunnen zijn) schreef ik het nawoord in het programmaboekje voor de Carré-avond. In het boekje kwam een verkorte versie terecht vanwege de beperkte ruimte. In drie keer de volledige tekst:

Met Freek de Jonge werken, is denken vanuit de mogelijkheden en nooit vanuit de beperkingen. Dat is een heerlijk uitgangspunt.

Het aanvankelijke plan was om de zes videobanden die dertig jaar geleden verschenen – twee met VARA-televisieshows en vier met theaterregistraties – op dvd uit te geven. Maar nu we toch bezig waren… Een cd erbij met de eerste singletjes en bijzondere opnamen… Het werden een mini-lp en drie cd’s, met daarop zelfs repetitieopnamen van het allereerste moment: juni 1968…

Archief 2018