Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 11 - Pippa [3]

maandag 19 maart 2018Laatste keer over Anders mooi en het Trouw-interview:

Kieft wordt zich bewust van een soort ‘basisbozigheid’. […] Vakanties werken voor Pippa, die hecht aan een herkenbare dagstructuur, ontregelend. Als zij aan het strand bij Marseille staat te huilen, voelt haar moeder agressie opkomen. Zij  had er zo naar verlangd even onbezorgd achterover te leunen, nu deed Pippa weer zo’n sterk beroep op haar. “Mongool”, mompelt ze, zichzelf meteen verafschuwend. “Geeft niet,” reageert haar man lief, “een keer per jaar mag je dat zeggen.’”

Nu oefenen ze met zelfstandig naar school lopen en terug, anders houden ze haar klein. “Dan zie je zo’n figuurtje aan komen huppelen. Ik vind het nog steeds moeilijk, maar het is heel mooi om te zien.”

 

Archief 2018