Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 11 - Pippa [2]

zondag 18 maart 2018


Uit het genoemde interview:
“Ik wilde ons leven met een kind met Down schetsen zoals het is. […] Ik wilde Pippa menselijk maken. Ook haar streken staan erin.” […] In de keuken ligt een lijst met het weekschema van Pippa, zodat ze duidelijk kan zien wat er dagelijks op het programma staat. […]
In het boek beschrijft haar moeder de gelijktijdige interacties tussen gezinsleden als een koor waarvan de leden verschillende bladmuziek hebben. De twee jongsten vertellen verhalen waarop hun ouders reageren en Pippa “blaast daar haar eigen melodie tussendoor”. Onlangs gebeurde het weer, vertelt ze. In de auto klonk het snelle hakketakgesprek over vrienden en school. “En dan hoor je ineens op de achterbank […]: ‘Maandag voorbij, ga afkruisen.’”

 

Archief 2018