Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 11 - Pippa [2]

zondag 18 maart 2018

 


Uit het genoemde interview:
“Ik wilde ons leven met een kind met Down schetsen zoals het is. […] Ik wilde Pippa menselijk maken. Ook haar streken staan erin.” […] In de keuken ligt een lijst met het weekschema van Pippa, zodat ze duidelijk kan zien wat er dagelijks op het programma staat. […]
In het boek beschrijft haar moeder de gelijktijdige interacties tussen gezinsleden als een koor waarvan de leden verschillende bladmuziek hebben. De twee jongsten vertellen verhalen waarop hun ouders reageren en Pippa “blaast daar haar eigen melodie tussendoor”. Onlangs gebeurde het weer, vertelt ze. In de auto klonk het snelle hakketakgesprek over vrienden en school. “En dan hoor je ineens op de achterbank […]: ‘Maandag voorbij, ga afkruisen.’”

 

Archief 2018