Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 10 - Pippa

zaterdag 17 maart 2018

Het eerste wat me opviel toen ik de zaterdagbijlage van 3 maart doorbladerde: die prachtige foto’s van Maartje Geels. Daardoor begon ik meteen aan het artikel en herinnerde me het verhaal weer dat Trouw-journaliste Marlies Kieft (50) vierenhalf jaar geleden schreef over haar gezinsleven met oudste dochter Pippa (16), die het Syndroom van Down heeft. Kiefts verhaal is inmiddels uitgegroeid tot een boek en ter gelegenheid van het verschijnen daarvan interviewde Trouw haar. 

Mooi anders is de titel van Kiefts boek: woorden uit de titel van haar destijdse artikel: Je bent mooi, niet mooier, anders mooi. Dat is weer een citaat uit een liedtekst van Herman van Veen. Daarom staat die nu in Gedicht Gedacht. Over het boek morgen meer.

 

Archief 2018