Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 8 - Peter

woensdag 28 februari 2018Wat was hij toch goed: tekenaar Peter Van Straaten (1935-2916). Ook na zijn dood verschijnen er nog steeds thematische bloemlezingen met keuzes uit zijn werk. Zojuist kwam Hou op Harry! uit. Die bundel is volledig terug te voeren op de #metoo-problematiek, al bestond die nog niet toen Van Straaten deze tekeningen maakte. Grappig trouwens dat hij zichzelf in deze serie handtastelijkheden niet ontziet:
 Hieronder meer rake situaties die ik mij kan voorstellen, maar waarin ik mij godzijdank niet herken. Als dader noch als slachtoffer. En juist daarom vind ik dit werk zo sterk: al die hunkerende horken tegenover die waakzaam wezende en protesterende prooien.
 Binnenkort een keer een logboek over die andere themadeeltjes, want het is inmiddels een flinke serie.

 

Archief 2018