Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 8 - Wachter

dinsdag 27 februari 2018

Vanavond de eer het eerste van vier Cultuurcolleges te geven in de prachtige Amersfoortse villa De Wachter van Heleen en Hugo Barbas (samen links achteraan). Cultuurplek van zichzelf door zijn kubische vormgeving in de stijl van de Amsterdamse School. De hele avond ben je je, omgeven door kunst, bewust van die inspirerende grond.
Floor Schiffers (meest links vooraan) volgde mijn Cabaretcolleges in Den Haag bij dochter Katalijn en nam het initiatief tot deze Cultuurcolleges. Deelnemers: van gepensioneerde docenten Franse Taal- en Letterkunde tot zomaarse belangstellenden die afgingen op het advies van Floor en Heleen.
Ongetwijfeld het fijnste, meest inspirerende publiek dat ik ooit voor mij had, zoals ook blijkt uit hun creatieve antwoorden op mijn lastige opdrachten. Er volgen nog drie colleges. Ik kan niet wachten. 

Archief 2018