Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 8 - Wachter

dinsdag 27 februari 2018

Vanavond de eer het eerste van vier Cultuurcolleges te geven in de prachtige Amersfoortse villa De Wachter van Heleen en Hugo Barbas (samen links achteraan). Cultuurplek van zichzelf door zijn kubische vormgeving in de stijl van de Amsterdamse School. De hele avond ben je je, omgeven door kunst, bewust van die inspirerende grond.
Floor Schiffers (meest links vooraan) volgde mijn Cabaretcolleges in Den Haag bij dochter Katalijn en nam het initiatief tot deze Cultuurcolleges. Deelnemers: van gepensioneerde docenten Franse Taal- en Letterkunde tot zomaarse belangstellenden die afgingen op het advies van Floor en Heleen.
Ongetwijfeld het fijnste, meest inspirerende publiek dat ik ooit voor mij had, zoals ook blijkt uit hun creatieve antwoorden op mijn lastige opdrachten. Er volgen nog drie colleges. Ik kan niet wachten. 

Archief 2018