Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 8 - Zondageditie [2]

maandag 26 februari 2018

Mooie vergelijking die toen volgde. De sporters bij de Olympische Winterspelen zetten zich volledig in voor hun vak met alle gevolgen van dien voor hun sociale en maatschappelijke leven en met zelfs de kans op het op jonge leeftijd betalen van de tol, omdat zij zoveel veel vergen van hun lichaam. Neerlands Hoop – met Bram Vermeulen, die toen nog volleybal-international was – zag het vak en elk optreden als het bedrijven van topsport en daarom was het duo zo goed. Freek de Jonge: “Hedendaagse cabaretiers komen te gemakkelijk weg met de instelling dat vijftig procent ervoor gaan ook voldoende is, omdat er nog zoveel méér is in het leven. Wij konden ons dat destijds niet voorstellen. Ons vak wàs ons leven.”

Archief 2018