Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 8 - Zondageditie

zondag 25 februari 2018


Freek de Jonge was vanmiddag te gast in de Zondageditie van de Verkadefabriek, samen met Ad van Liempt. Wilma de Rek en Jan Tromp spraken met hen over ‘fout en goed’ en wie nu eigenlijk bepaalt wat (en wie) wèl en niet deugt. Bert Wagendorp las gewoontegetrouw een column over dit onderwerp voor.
Natuurlijk kwamen beide gasten ook te spreken over hun recent verschenen of binnenkort te verschijnen boeken, zoals van Freek de Neerlands Hoop-box.
Welke nieuwe namen in het cabaret zo goed zijn als Neerlands Hoop destijds was, werd hem gevraagd. Nee, hij zag niet zoveel bijzonders, waarbij vooral het hedendaags gebrek aan theatraliteit en inzet hem verbaasde. Altijd beter: spreken over attitude in plaats van namen te noemen. 

Archief 2018