Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 7 - Kleur

zaterdag 24 februari 2018

De Liefste kiest de kleur van het nieuwe bankje. Dat arriveert zes weken later. Op die zaterdag zet zij er een bloemetje bij. Vanwege de rode tulpjes, denk ik, maar als zij zondagavond naar huis is, zie ik het pas: vanwege het groene blad. Daarna is de avond grauw, zoals vaak als wij na enkele dagen niet samen zijn.
 De kamer was mijn werkterrein; zij bracht een splinternieuwe televisie erin. Nu kijk ik beter en zie haar ‘vergeten’ jas aan de kapstok, schoenen in de kamer, hondjeskleedje onder tafel, crèmes bij bad en lingerie in bed, terwijl ook bedkastjes zijn gevuld…

Avonden zijn grauw, maar als ik goed kijk, kleurt zij ze intussen in. Zelfs als zij niet hier is. 

 

Archief 2018