Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 7 - Kort verhaal [5]

vrijdag 23 februari 2018

Recensie

Een musicalrecensent schrijft een recensie over een jazzconcert. Hij schrijft dat de decors amper afdoende waren. Hij klaagt dat er te weinig gezongen werd. Hij vond de schmink niet je van het. Er had meer gedanst moeten worden wat hem betreft. De kostuumwisseling liet ook te wensen over. Hij vond het jammer dat er geen orkest aanwezig was. Het podium was niet eens draaibaar. Was het inzetten van een rook- en windmachine nu zoveel moeite geweest? De musicalrecensent schrijft dat het jazzconcert beter was geweest als het jazzconcert bijvoorbeeld een musical was.

Archief 2018