Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 7 - Kort verhaal [3]

woensdag 21 februari 2018

Nagespeeld

E zijn twee vragen die me altijd worden gesteld. De eerste vraag is “Hoe spreek je je naam uit?” Het antwoord hierop is: “Altijd verkeerd>” De tweede vraag is: “Wat is er in je verhalen echt gebeurd en wat is er verzonnen?” Het is een lastige vraag, vooral omdat ik er nooit een antwoord op had. Ik wist het nooit, ik vergat altijd wat ik had verzonnen en wat er echt was gebeurd. Inmiddels heb ik daar een oplossing voor. Afgelopen week heb ik met drie vrienden alle verhalen uit mijn boeken nagespeeld. De rollen werden eerlijk verdeeld. We mochten alle vier om de beurt de ik-persoon zijn. We speelden alle verhalen na, we gebruikten attributen en lieten de verhalen zo veel mogelijk op bestaande locaties plaatsvinden. Zo waren alle verhalen alsnog echt gebeurd en konden we weer overgaan tot de orde van de dag.

Archief 2018