Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 7 - Kort verhaal [2]

dinsdag 20 februari 2018

Kind

Ineens blijken we afgesproken te hebben een kind te nemen. Ik weet van niets. Ik lig met een kater in bed comics te lezen. Mijn vriendin komt bij me liggen en omhelst me. Ik houd mijn adem in uit angst dat mijn vriendin ruikt dat ik alweer gedronken heb. Ze zegt dat ze altijd twijfelde of ik onze relatie wel serieus nam, dat ze bang was dat ik bij haar bleef omdat dat gewoon het eenvoudigst was, maar dat ze blij is dat ik nu eindelijk uitgesproken heb dat ik ook kinderen wil. Ik slik. Spuug vermengd met oude wijn.
Ze is zo blij. Ik zeg dat we dan misschien ook maar moeten trouwen
De rest van de dag whatsappt mijn vriendin met haar vriendinnen.
 

 

Archief 2018