Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 7 - Kort verhaal

zondag 18 februari 2018

Woensdag wordt de vierde J.M.A. Biesheuvel-prijs uitgereikt. Die komt toe aan de beste Nederlandstalige korte-verhalenbundel van het jaar. De jury houdt het ook graag kort. Ik citeer: “De volledige shortlist bestond uit onderstaande drie titels: Brood, zout, wijn van Vonne van der Meer, Mooie lieve schat van Joubert Pignon en Halleluja van Annelies Verbeke.”
 Voor mij kan er maar een de winnaar zijn. Hij (u weet nu mijn voorkeur al) is de outsider die ik de komende dagen graag beter voorstel. Van de achterflap: De hoofdpersoon in dit boek worstelt met de liefde, het literaire bedrijf, de drank, maar ook met een groeiende drang naar zelfvernietiging die de lezer bezorgd doet afvragen of hierna ooit nog een boek zal verschijnen.”

 

Archief 2018