Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 7 - Maya

maandag 19 februari 2018


’s Nachts en overdag keek ik toch even wat vaker op Teletekst. Ik wilde weten of zij al was gevangen: de Amerikaanse zeearend Lady Maya. De roofvogel – spanwijdte 2,5 meter – ontsnapte van de Beekse Bergen na een conflict met een groep meeuwen. Het dier woont al 27 jaar in het safaripark en geldt als een icoon. Dagen reisden bezorgde medewerkers van de Beekse Bergen naar alle plekken waar mensen haar zagen, maar pas na een week kon hoofdvalkenier Robin Meijer het dier in Goirle, acht kilometer van huis, naar beneden lokken. Zonder moeite, want op het moment dat haar vaste verzorger haar riep, vloog ze meteen op zijn handschoen af. Prachtfoto! En de treitermeeuwen? Die krijgen een waarschuwing, hoop ik.
 

 

 

Archief 2018