Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 6 - Apple'tje

zaterdag 17 februari 2018

Twee iMac’s, een Macbook, een iPad, de iPhone en vanaf nu ook een iWatch. Er zijn geen Apple’tjes meer te schillen. Die iWatch is het verjaardagscadeau van de Liefste, die me eerder verraste met de Misfit om activiteiten en rust te meten. Maar die moest binnen één jaar twee keer worden vervangen wegens gebrekkig presteren.

Nu is er dus de iWatch, die inspanningen meet en tevens dient als horloge, waarbij ze de tijd aangeeft zoals ik graag zie: met Arabische cijfers in plaats van Romeinse of streepjes.

Of ik dit cadeau verwacht had? Nee, absoluut niet, maar achteraf denk ik: het had geen ander cadeau kunnen zijn.  Bijzonder is dat: de Liefste schat in wat je zelf nog niet bedacht.

 
 

Archief 2018