Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 6 - (Nog niet) jarig

donderdag 15 februari 2018

Bij sommige eigenaardigheden moet je niet te lang stilstaan. Zo ben ik op mijn verjaardag het liefst alleen. Nooit anders geweest. C verraste me ooit met een etentje met vrienden; ik heb me zo ongelukkig gevoeld die avond. Jaren later stemde ik in met A’s voorstel te eten met alleen beste vrienden, maar ook toen zat ik vooral te wachten tot het voorbij was. Met M vierde ik enkele verjaardagen met Tafels van Acht en wenste ik mezelf vooral de anonimiteit toe.
Weet ik wat aan dit gedrag ten grondslag ligt? Ja, sommige gebeurtenissen – zoals ‘verjaren’ – beschouw ik als veelbetekenend en moet ik alleen beleven. Terugkijken en vooruitblikken in stilte en tot niemands last: jarig ben ik gewoon niet jarig.

Archief 2018