Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 6 - Niet-uitgesproken [4]

woensdag 14 februari 2018

Beste Frank,

Nadat ik je bericht nog eens goed heb gelezen, vrees ik dat er sprake is van een pijnlijke vergissing.

Je kranteninterview, een tijd geleden, heeft bij mij geleid tot een (te) snelle verbinding van twee verschrikkelijke gebeurtenissen.

Je geeft aan dat je broer in 1965 verongelukte. Ik was getuige van een dodelijk ongeval, ook van een kind, eind jaren zeventig.

De combinatie met je woonachtig zijn in Rosmalen maakte dat er een snelle conclusie was. Achteraf te snel en onzorgvuldig.

Het spijt me oprecht dat ik valse verwachtingen heb gewekt en je dus niet kan steunen bij je pogen greep te krijgen op de vreselijke gebeurtenis waarbij je broertje overleed.

Ik was je heel graag van dienst geweest.

Archief 2018