Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 3 - Brieven

maandag 22 januari 2018

Die stelde haar jaren later in staat dit boek te schrijven…

Een boek ‘uit’ hebben, betekent altijd een ritueel naar het volgende. Aan de voorkant van de eerste verdieping met de twee bibliotheekafdelingen Fictief staat de grote tafel met de laatste maanden aangekochte uitgaven. Daaronder ook de poëzie die rekent op aandacht in de rubriek Gedicht Gedacht. En de non-fictie, die later naar de tweede verdieping verhuist.

Omdat ik plannen heb voor het samenstellen van een brievenboek, spreekt correspondentie als die tussen Judith Herzberg en Chr. J. van Geel mij op dit moment erg aan. Hun Brieven 1962-1974 neem ik daarom mee naar beneden. Dat geldt ook voor vijftig jaar brieven van L.H. Wiener, want dat boek is voor erna(ast).  

 

Archief 2018