Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 5 - Wiener

dinsdag 06 februari 2018

Beste Ed, schaf godverdomme zo snel mogelijk een compu aan met toebehoren, raadpleeg het boek Windows 98 voor senioren […] en leer het programma Word bedienen. Wees niet stijfkoppig romantisch en zweer niet langer bij de schrijfmachine, want dat ding is een rollator vergeleken bij de limousine die de compu op dit gebied kan zijn. Het aantal keren dat je in je brief de correctietoets hebt moeten gebruiken om misslagen […] weg te witten geeft mij bijkans plaatsvervangende maagpijn. […] Nog mooier voor jou is de schootcomputer, die kun je overal mee naartoe nemen, dan kun je midden in Waterland, zo tussen de lissen en de bronstige roemdompen, feilloze teksten maken…

Prachtig brievenboek, met vijftig jaar correspondentie van L.H. Wiener!


Archief 2018