Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug
naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links:
daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A t/m G, deel 2: H t/m L,
deel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z),  2019 en 2018 en
de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 5 - Helmert

donderdag 08 februari 2018

 

Helmert Woudenberg (1945) begint al zeker vijftien jaar elk nieuw programma in het Koningstheater (tot 2012) en de Cabaretfirma. Twee weken overdag repeteren en de laatste drie dagen mag er publiek bij in de repetitieruimte om de eerste werkvoorstellingen te zien.
Dit keer gaat het over Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg op zoek naar een betere toekomst. Het zal duidelijk zijn: de volksverhuizingen van vandaag, die voor zoveel verdeeldheid zorgen, in het perspectief geplaatst van dat bijbels verhaal. Hoe was en is het huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering
Vanavond was de allereerste. Ik vond het prachtig.

 

Archief 2018